fbpx

Storytel kokemuksia & arvostelu – Aloita ilmainen kokeilujakso

Storytel on ruotsalainen äänikirjapalvelu, jossa on yli 120 000 äänikirjaa ja e-kirjaa. Äänikirjapalvelussa on kirjoja Suomeksi, Ruotsiksi, Englanniksi sekä Venäjäksi. Storytel on yksi suurimmista äänikirjapalveluista sekä palvelussa on pohjoismaiden suurin kirjavalikoima. Kategorioita palvelussa on noin 20 kappaletta sekä äänikirjapalvelu  myös suosittelee kirjoja lukijan mieltymysten mukaan.

Storytelissa on myös kirjasarjoja sekä Original osio. Original osio on ikään kuin kopio Netflixin Originalista, mutta kirja muodossa. Orginalissa on siis Storytelin itse tuottamia ääni ja e-kirjoja.

Lue alapuolelta lisää Storytel kokemuksia ja arvostelu kirjoituksesta.

toistonäkymä

(Kuvassa aloitusnäkymä)

kategoriat

(Kuvassa Kategoria osio, kategorioita yhteensä noin 20 kpl )

 
 

Storytel kokemuksia: hinta ja tilaus

Storytel maksaa kuukaudessa 16,99€ ja tällä summalla saa kuunnella ja lukea rajattomasti äänikirjoja sekä e-kirjoja. Tilaus jatkuu niin kauan, kunnes se perutaan. Äänikirjapalvelussa on 14 päivän ilmainen kokeilu, jonka aikana voit rauhassa kokeilla ja miettiä haluatko aloittaa palvelun käytön.

Storytel perhetili

Storytelilla on  perhetili mahdollisuus, jossa samalle käyttäjälle saa lisätilejä alennuksella käyttöön. Kahden käyttäjän perhetili maksaa 20,99€ ja kolmen käyttäjän perhetili maksaa 25,99€. Tämä on todella kätevä ominaisuus, jos perheessä on muitakin äänikirjoista pitäviä tai haluat jakaa kulut kaverin kanssa.

storytel hinta

(Perhetili hinnasto – Storytel kokemuksia ja arvostelu)

Käyttökokemus ja ominaisuudet

Puhelin applikaatio sovellus on todella hyvin toimiva ja helposti käytettävä.  Äänikirjojen kuuntelussa ja lukemisessa voidaan käyttää kirjainmerkkejä sekä lisätä muistiinpanoja, joka on todella suuri plussa. Kuuntelunopeus voidaan nostaa jopa kaksinkertaiseksi sekä e-kirjoissa kirjainten kokoa ja taustaa voidaan muuttaa. Käytössä on myös hyppäysnapit, joilla voidaan siirtyä 15s eteenpäin tai taaksepäin.  Tämä on todella kätevää esimerkiksi, jos epähuomiossa  jokin kohta jää kuuntelematta.

Äänikirjasovelluksessa on myös torkku toiminto, jolla voidaan katkaista äänikirjan toisto jos näytöllä ei ole toimintaa esimerkiksi, yli 15 minuuttiin tai muuhun haluttuun aikamääreeseen.

toistonäkymä

(Äänikirjojen toistonäkymä)

uniajastin

(Kuvassa uniajastin – kokemuksia ja arvostelu)

 
 

Äänikirjasovelluksessa voidaan ladata kirjoja rajattomasti offline tilaan, jolloin äänikirjoja ja e-kirjoja voi myös lukea ilman nettiä. Tämä on todella kätevää esimerkiksi, ulkomaan matkalla. Storytelissa on myös laitteiden synkronointi sekä ääni ja e-kirjojen synkronointi. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteita voi vaihtaa lennosta esimerkiksi, puhelimesta tablettiin ja Storytel muistaa, mihin viimeksi jäätiin. Ääni ja e-kirjojen synkronoinnissa voidaan vaihtaa äänikirjasta suoraan e-kirjan lukutoimintoon. Tämä on kätevää ja palvelun kokemuksia rikastustuttava ominaisuus, sillä  esimerkiksi jos kuulokkeita ei ole saatavilla. Yleisesti ottaen äänikirjasovellus on huippuluokkaa ja siinä on todella paljon erilaisia hyödyllisiä ominaisuuksia. 

Storytel Kids Mode kokemuksia ja arvostelu

Äänikirjasovelluksessa on myös kidsmode, jossa näkyvillä on vain lapsille soveltuvia kirjoja  kuten lastenkirjat sekä nuorten kirjat. Kids Mode suojataan vanhemman asettamalla neljänumeroisella pääsykoodilla. Tämä on todella kätevä ominaisuus, jos perhetiliä käyttää myös lapsi.

kidsmode etusivu

(kidsmode valikko)

kidsmode asetukset

(kidsmode asetukset)

Storytel arvostelu plussat ja miinukset.

Plussat:

 • Puhelin sovellus on todella selkeä ja helppokäyttöinen.
 • Laaja kirjavalikoima sekä suurin skandinaavinen kirjavalikoima.
 • Ääni ja e-kirjojen synkronointi.
 • Offlinekirjalataus.
 • Torkkutoiminto.
 • Toisto nopeuden säätö.
 • Kirjainmerkit ja muistiinpanojen merkitseminen.
 • Hyppäys napit.
 • Paljon kokemuksia rikastuttavia ominaisuuksia.

Miinukset:

 • Äänikirjojen sisällysluettelo puuttuu.
 • Ei näe prosentteina paljonko kirjaa jäljellä.

Yhteenveto – Storytel kokemuksia

Storytelissa on suurin skandinaavinen kirjavalikoima sekä palvelussa on lähes kaikki uusimmat ja suosituimmat kirjat. Kirjavalikoiman puolesta äänikirjapalvelu on erinomainen.

Storytelin käyttökokemus ja puhelinsovellus on erinomaista luokkaa ja luku sekä kuuntelukokemusta rikastavat lisätoiminnot: äänikirjojen nopeuttaminen, ääni ja e-kirjojen synkronointi hyppäys toiminto, torkku, e-kirjojen kirjainten koon muuttaminen ja taustavärin vaihtaminen. Yleisesti äänikirjapalvelussa on todella paljon kokemuksia rikastuttavia ominaisuuksia. Storytel kannattaa ehdottamasti kokeilla, sillä se tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Kokeilujakso ei sitouta mihinkään. 

Lue arvostelut myös NextorystaBookBeatista ja Elisa kirjasta.